Interfoot

Henk Kroon is in het jaar 1977 begonnen onder de naam Netove. Het was de eerste groothandel voor voetverzorgers die de praktijk als vertrekpunt had. Henk had jarenlang als voetverzorger gewerkt en ook allerlei cursussen, hieromtrent, in het buitenland gedaan.

In landen als Engeland, Zweden, Spanje en Duitsland kwam hij in contact met andere technieken en met buitenlandse bedrijven. De technieken nam hij mee naar Nederland en sprak hier vervolgens over met collega’s. Als hij vertelde dat hij materialen ging bestellen in het buitenland, zeiden ze: ‘Joh, bestel voor mij ook even een potje’. Dan wordt je in feite als vanzelf importeur.

Van lieverlee ontstond uit deze incidentele handelsactiviteiten een ‘heuse groothandel’. Met name door de praktische benadering volgde in de eerste jaren een enorme groei. Wij waren echt de enige groothandel waar voetverzorgers met vragen uit de praktijk terecht konden.

Vandaag de dag zijn er ongeveer 60 groothandels in Nederland, maar toen waren er nog maar een stuk of zeven. Die hadden beslist niet de kennis in huis en waren dan ook alleen maar bezig met verkopen. Bovendien waagden de collega groothandelaren zich, in tegenstelling tot Henk, zelden tot nooit buiten de landsgrenzen.

Hij was de eerste die de hele wereld afzwierf om te kijken van: Hoe werken ze hier? Wanneer hij in een hotel aankwam, deed hij meestal of hij iets aan zijn voet had zoals b.v. ‘Ik heb een likdoorn, weet u een pedicure? Dan werd er doorgaans wel iets geregeld en kwam hij vervolgens in een praktijk terecht, stelde zich voor en zei dan: ‘Ik mankeer niks, maar ik wil wel eens kijken hoe jullie hier werken’.

Wat iedere keer weer heel erg leerzaam was. De vele reizen leverden meer dan eens onvergetelijke ontdekkingen op. “Een voorbeeld is de neustampon”. Henk volgde een cursus in Duitsland en zag hoe het daar werd toegepast.

Het is een dun strookje materiaal dat ‘vet’ is, daarvan kun je een stukje onder een ingroeiende nagel doen, welke perfect blijft zitten en maakt dat de nagel (op een wat minder pijnlijke manier) begeleid c.q. geholpen wordt in zijn groei naar boven toe uit.

Hij heeft het toen voor elkaar gekregen dat een bedrijf het voor hem wilde gaan importeren, waar het bedrijf trouwens geen spijt van heeft gekregen, daar er maandelijks honderden doosjes in de voetverzorging omgingen, het product werd vervolgens ook genoemd in lesboeken etc. en is het dus aan Henk te danken c.q. te wijten, dat de neustampon in Nederland is gekomen.

Het visitekaartje van Henk heeft velen ‘hoofdbrekens’ bezorgd, vooral op internationale beurzen werd er heel wat ‘afgepiekerd’ over de letters ‘MVA’, maar voor Henk zelf was het gesneden koek, want hij gaf les, fabriceerde, importeerde en vond uit, dan ben je dus als vanzelfsprekend een ‘Manusje Van Alles’ en heeft dat toen op zijn kaartje laten zetten.

Zijn meest succesvolle uitvinding is het ’tenenspeculum’. “Voetverzorgers zaten altijd te klungelen als ze de tenen uit elkaar moesten houden. Het tenenspeculum is een soort van ‘derde handje’, welke Henk zelf heeft ontwikkeld en inmiddels wereldwijd verkocht wordt. Hij heeft op het moment dat het tienduizendste exemplaar verkocht was, een gouden exemplaar (van de fabriek waar ze gemaakt werden) in ontvangst mogen nemen.

Sinds 1998 kwam Maarten Kroon, de zoon van Henk, er als franchisehouder bij, vader Henk ging zich vanaf dat moment meer toeleggen op activiteiten van een andere onderneming die fabriceerde en wereldwijd importeerde en exporteerde.

In het jaar 2003 is Henk komen te overlijden en is Maarten zelfstandig verder gegaan met de firma Interfoot. Eerst in zijn eentje en na gelang de tijd verstreek kwamen er wat personeelsleden bij …

Ook Maarten heeft net als zijn vader het hoofdbrekende ‘Mva’ op zijn visitekaartje staan en is het nog steeds een groothandel waar voetverzorgers met vragen terecht kunnen en staat persoonlijk adviseren en informeren in het bedrijf hoog in het vaandel..!

 De klanten hebben vaak maar een half woord nodig om begrepen te worden en dat werkt op alle fronten positief door. Deze gegevens tezamen met de kennis die Maarten van zijn vader mee heeft gekregen, maakt dat Maarten en zijn team een autoriteit zijn geworden in de pedicurewereld. Zij pakken altijd de nieuwste ontwikkelingen op het pedicuregebied op en zijn altijd zeer vooruitstrevend in de ontwikkeling hiervan.

Naast het feit dat we voetverzorgingsgroothandel zijn, hebben we ook nog een stukje nagelstyling en een gedeelte schoonheid, is er gelegenheid tot het geven van opleidingen, we verhuren de ruimte en een opleider geeft les (zowel theorie als praktijk) en leveren we producten door aan collega groothandels.

Zo zie je maar wat ‘voeten’ allemaal teweeg kunnen brengen …De toekomst zien we positief tegemoet en gaan verder met hetgeen we al deden en dat houdt in ‘het varen van onze eigen koers’ wat voor ons tot nu toe het beste heeft gewerkt en nog steeds werkt..!

 Interfoot – Leerdam 

Terug naar het overzicht

Deel dit bericht

Gaat u zo werken of met het concentraat van Barbicide?

  • Alleen het Barbicide concentraat,  doodt bacteriën en werkt als fungicide tegen gisten (schimmels)
  • Effectieve hygiëne en veiligheid voor uw cliënten
  • Volledig biologisch afbreekbaar
  • Desinfecteert scharen, messen, fraisen, instrumenten, kammen en oppervlakten.
Bekijk assortiment

Sinds 1947 dé wereldmarktleider op het gebied van desinfectie