Wat is Barbicide?

Barbicide concentraat is een breedspectrum desinfectiemiddel op ziekenhuis niveau, het werkt snel, gemakkelijk en voordelig. Als u één ding hoog in het vaandel heeft staan, dan is het hygiënisch werken. Barbicide is al meer dan 60 jaar  het toonaangevende product in de beauty business.

Hygiëne is een steeds belangrijker item in de vele beroepen voor uiterlijke verzorging. Als we niet oppassen krijgen virussen, bacteriën, schimmels en overig besmettelijk organisch leven de overhand met alle gevolgen van dien.

Steeds vaker worden we geconfronteerd met ziektes als de Mexicaanse griep (H1N1) en zijn varianten, de Q-koorts, Hepatitis, HIV en niet te vergeten MRSA. Allemaal aandoeningen die ons een stempel laat drukken op salonhygiëne.

De beauty branche heeft meer overeenkomsten met de gezondheidszorg dan je in eerste instantie zou denken, maar dan zonder de nauwgezette regelgeving.

Het gebruik van Barbicide wordt een niet meer weg te cijferen onderdeel van deze salonhygiëne.

Klik op de gele button hieronder en bekijk onze presentatie betreffende veiligheid, gezondheid en advies voor in de salons.

 

info veiligheid & gezondheid

 

Wat is er dan zo bijzonder aan?

Dé nummer 1 in hygiëne voor schoonheidspecialistes, kappers, pedicures en nagelstylistes. Barbicide werkt snel, gemakkelijk en voordelig.

Eén en al gebruiksgemak, met het Barbicide concentraat. Binnen 5 minuten zijn ze volledig en grondig gedesinfecteerd, al uw schaartjes, tangen, mesjes, spatels, bokkepootjes, penselen, comedonendrukkers, dermarollers, instrumenten en werkplekken.

Zeer geschikt voor in de ultrasoon. Na gebruik goed afspoelen. Nadien geen alcoholbad meer nodig. Roestwerend. Al uw klanten verzekerd van een op en top hygiënische behandeling. Milieuvriendelijk tot en met: volledig biologisch afbreekbaar.

 

Wat zijn de oorzaken en bronnen van infecties?

De meest voorkomende oorzaken van infecties zijn:

 • het gebruik van niet goed gedesinfecteerd gereedschap en apparatuur
 • uw klanten… de bronnen waar zij aan bloot staan of hebben gestaan
 • uzelf… de bronnen waar u dagelijks aan bloot staat, inclusief die van uw cliënt
 • het gebruik van chemische stoffen, in combinatie met hitte, kan een sterke afname veroorzaken van de weerstand van uw huid inclusief die van uw cliënt.

Het risico dat u loopt bij een niet juiste desinfectie is te groot om te negeren. Barbicide concentraat heeft voor bijna iedere situatie in uw salon een goede oplossing om het gevaar van infectie te voorkomen.

Welk product moet ik hebben?

Het Barbicide concentraat is voor gebruik in de dompelflacon’s en is ook zeer geschikt voor gebruik in de ultrasoon. Barbicide concentraat mag ook gebruikt worden om te sproeien voor desinfectie.

Ook zijn er Barbicide Hygiënische Reinigingsspray en Hygiënische Reinigingsdoekjes. Deze zijn ideaal voor het hygiënisch reinigen van oppervlakken, aanrechten, wasbakken, behandelstoelen, meubilair, rvs toepassingen, kunsstof kammen, borstels, trapleuningen, wc’s, sporttoestellen, enz.

De 1.1 liter flacon is uitermate geschikt voor alle instrumenten tot +/- 22 cm, gereedschappen maar ook kammen en borstels. Deze flacon is uitgevoerd met een roestvrijstalen dompelaar – net als de 750 ml flacon – waar u gemakkelijk de te reinigen instrumenten in kunt zetten en daarna onderdompelen.

De 750 ml flacon is geschikt voor de middelgrote instrumenten tot +/- 14 cm.

De 120 ml flacon is voor de kleine instrumenten zoals pincetten, nagelschaartjes, freesjes en boortjes. Vooral uitermate geschikt voor de manicure en pedicure om er bij naast te gebruiken.

 

 

Laat het zien!

Tip: plaats de flacons op een goed zichtbare plaats waar u makkelijk bij kunt en uw cliënt het goed kan zien, uw cliënt moet de vraag stellen “waarom dompelt u uw gereedschap in die vloeistof”, hierop kunt u die vraag beantwoorden:

“Het is toch voor uw en onze veiligheid, dat wij de gebruikte gereedschappen desinfecteren na gebruik bij elke cliënt.

Elke beroepsgroep zijn eigen professionele uitstraling. “De cliënten zullen u waarderen en u heeft een extra klantenbinder.

 

Hoe lang duurt het en hoe werkt het?

Er zijn 3 niveau’s van behandelen:

 • schoonspoelen en verwijderen van restanten
 • desinfecteren voor het verwijderen van micro-organismen
 • steriliseren doodt alle micro-organismen

Barbicide concentraat werkt al binnen 5 minuten en kan alle bacteriën, gisten (schimmels) doden. Voor het schoonspoelen en desinfecteren adviseren wij een tijd van 5 tot 10 minuten. Er zijn 3 verschillende behandelflacons voor de diverse maten van instrumenten en gereedschappen.

 

Gaat u zo werken of met het concentraat van Barbicide?

 • Alleen het Barbicide concentraat,  doodt bacteriën en werkt als fungicide tegen gisten (schimmels)
 • Effectieve hygiëne en veiligheid voor uw cliënten
 • Volledig biologisch afbreekbaar
 • Desinfecteert scharen, messen, fraisen, instrumenten, kammen en oppervlakten.
Bekijk assortiment

Sinds 1947 dé wereldmarktleider op het gebied van desinfectie