Hoe moet ik Barbicide mengen?

 • Mengverhouding voor de glazen flacon van 1,1 liter: 60 ml (6%) Barbicide concentraat aanvullen met 1000 ml water.
 • Mengverhouding voor de glazen flacon van 750 ml: 40 ml (6%) Barbicide concentraat aanvullen met 630 ml water.
 • Mengverhouding voor de manicure flacon van 120 ml: 4 ml  (6%) Barbicide concentraat aanvullen met 60 ml water tot aan de witte streep.
 • Bij toepassingen in andere apparaten of flacons bovenstaande mengverhoudingen aanhouden. Na het desinfecteren van de instrumenten de vloeistof afspoelen.

Hoe lang moet Barbicide inwerken?

Barbicide concentraat werkt al binnen 5 minuten en kan alle bacteriën, gisten (schimmels) doden.

Voor het schoonspoelen en desinfecteren adviseren wij een tijd van 5 tot 10 minuten.

Om een breed spectrum aan desinfectie te waarborgen, de te behandelen instrumenten gedurende minimaal 5 minuten laten inwerken.

Dit kunt u heel gemakkelijk tussen de behandelingen door doen, terwijl u bijvoorbeeld afrekend worden de gereedschappen in een paar minuten ontsmet.

Gereedschappen en instrumenten die in aanraking zijn geweest met bloed, wondvocht of ander lichaamsvocht, moet u afschrobben onder stromend water en daarna minimaal 10 minuten – 30 minuten in de glazen flacon dompelen.

Hoe vaak moet ik de Barbicide vloeistof verversen?

Voor een effectieve werking wordt alle Barbicide concentraat in de glazen flacons dagelijks ververst. Bij elke contaminatie (bijvoorbeeld door bloed) dient  Barbicide concentraat ververst worden.

Men dient Barbicide concentraat te vervangen bij een verkeerde mengverhouding en maak daarna een nieuwe mix volgens de gebruiksaanwijzing. Zo ben je verzekerd van een goede werking van Barbicide concentraat.

Waar moet ik op letten wanneer ik Barbicide ga gebruiken?

 • Buiten gebruik houden van kinderen.
 • Niet in contact brengen met voedsel, dranken en voedsel voor dieren.
 • Bij gebruik niet eten en drinken.
 • Voorkom contact met huid en ogen.
 • Draag beschermende handschoenen, kleding en oogbescherming.
 • Bij contact van de ogen, overvloedig spoelen met water en indien nodig een arts inschakelen.
 • Indien dit product wordt opgedronken, direct een arts inschakelen en laat dan de verpakking zien.

Wat is het verschil tussen schoonmaken, ontsmetten en steriliseren?

Schoonmaken: zichtbare vervuiling wordt verwijderd van bijvoorbeeld een toonbank of een werkplek door het gebruik van een reiningsmiddel zoals Barbicide Hygiënische Reinigings  Spray of Ship-Shape.

Desinfectie: het inactieveren, doden of verwijderen van bacterien, schimmels, kiemen, virussen of andere ziekteverwekkende organismen die tot infectie kunnen leiden.  Zo kunt u door het gebruik van Barbicide voorkomen dat instrumenten, gereedschappen en bijvoorbeeld wasbakken, als doorgeefluik kunnen functioneren voor bacteriële besmetting en schimmels (gisten).

Steriliseren: het doden van al het microbacteriele leven. Dit kan bijvoorbeeld door instrumenten gedurende een bepaalde tijd onder hoge druk en hoge temperatuur te behandelen. Dit vereist het gebruik van speciale apparatuur zoals een autoclaaf die veelal gebruikt worden in ziekenhuizen.

Kan ik Ship-Shape gebruiken op mijn spiegels en ramen?

Ship-Shape kan gebruikt worden om praktisch alle harde oppervlakten schoon te maken. Verwijdert haarspray van kappersstoelen, spiegels, kappersgereedschap en werkoppervlakken. Reinigt kammen, borstels, wasbakken en nog veel meer.

Wanneer je het gebruikt om glas of spiegels te reinigen is het belangrijk om het met een microvezeldoekje in een draaiende beweging te gebruiken voor het beste resultaat.

Tast Barbicide mijn plastic kammen, borstels of metalen scharen aan?

Barbicide concentraat of Barbicide Hygiënische Reinigingsspray vernevelen is veilig voor kunststoffen, zoals het acryl van de zonnebanken maar kan ook gebruikt worden voor het toilet, deurknoppen, trapleuningen, telefoons, toetsenborden etc

U kunt zo heel gemakkelijk aan de hoogste eisen voldoen voor een gedesinfecteerde of schone een  werkomgeving.

Hoe kan ik mijn tondeuse ontsmetten?

Attentie: Bij vervuiling met bloed moet de scheerkop eers met Clippercide gereinigd, vervolgens met Barbicide concentraat desinfectiemiddel gedesinfecteerd en ten slotte weer met Clippercide gesmeerd worden.

Gaat u zo werken of met het concentraat van Barbicide?

 • Alleen het Barbicide concentraat,  doodt bacteriën en werkt als fungicide tegen gisten (schimmels)
 • Effectieve hygiëne en veiligheid voor uw cliënten
 • Volledig biologisch afbreekbaar
 • Desinfecteert scharen, messen, fraisen, instrumenten, kammen en oppervlakten.
Bekijk assortiment

Sinds 1947 dé wereldmarktleider op het gebied van desinfectie